Òmnium va escoltar les propostes de tots els candidats a Badalona

Actualitat

El passat dijous 21 es va celebrar un debat amb els diferents alcaldables a la ciutat de Badalona.

El passat dijous 21 de maig es va celebrar un debat al Cor de Marina on es va trobar més d’un centenar de persones per tal d’escoltar o donar suport als diferents candidats a l’alcaldia de la ciutat de Badalona.

Òmnium també va aprofitar per fer arribar als assistents el decàleg realitzat per tal que totes les forces es comprometin a dur-lo a terme.

EL DECÀLEG D’ÒMNIUM CULTURAL A BADALONA. SANT JORDI 2015

  1. La llengua catalana és la pròpia de Catalunya. I és un punt de trobada magnífic per fer que tothom es senti seu el país, sigui quina sigui la seva llengua habitual. Volem un compromís perquè des de l’Ajuntament es promocioni el seu ús a tots els nivells.
  2. Cal preservar el model d’escola pública a la ciutat. Amb inversions, amb accions prestigiadores, amb accions de suport real a les associacions de pares i mares, amb un Consell Escolar Municipal que esdevingui referent i que persegueixi objectius ambiciosos i impulsi la innovació. Volem un compromís en aquest sentit.
  3. Cuidar el patrimoni local és feina de tots. El patrimoni natural, per descomptat, però també el patrimoni cultural, artístic, arquitectònic, folklòric, històric… Volem que l’Ajuntament lideri polítiques de preservació del patrimoni, però sobretot de manteniment i de difusió. Només si el coneixem, l’estimarem, ens el sentirem nostre i podrem exhibir-lo als visitants i al món.
  4. Els immigrants arriba un dia que deixen de ser-ho. No ho són tota la vida. I passen a ser badalonins, passen a ser catalans. Insistir en el caràcter de nouvinguts d’alguns conciutadans és una forma de discriminació subtil que impedeix la seva integració plena. Volem un Ajuntament que no faci un constant ús polític d’aquest tema i un compromís pel foment de polítiques inclusives.
  5. La societat civil, el teixit associatiu de Badalona és ric i plural. L’Ajuntament l’ha de cuidar. La participació ciutadana, associada o individual és bàsica en qualsevol democràcia. Volem ben lluny el paternalisme, les intromissions, els dirigismes i els mals usos.
  6. Badalona, tercera ciutat de Catalunya, no pot quedar al marge del procés sobiranista que batega al país des defa temps i de l’expressió democràtica de la voluntat ciutadana que aquest representa. Volem que el nou Ajuntament es posi a disposició del nou Parlament que sorgeixi de les eleccions del 27 de setembre per exercir l’autodeterminació de la nostra nació catalana.
  7. Volem uns mitjans de comunicació públics que siguin plurals, dirigits des de la professionalitat i no des del partidisme de torn, que no censurin, que no es converteixin en un simple exercici de propaganda política.
  8. L’exclusió social, que la crisi ha agreujat, dificulta en gran manera l’èxit de polítiques de cohesió social. La pobresa energètica, la precarietat laboral, la falta d’habitatge o la dificultat de moltes famílies per proveir-se d’una alimentació bàsica, han de ser afrontades des de l’esforç comú de tots els regidors i regidores. Volem pactes de legislatura amplis i transversals per fer front a aquestes necessitats.
  9. La cultura per Òmnium mereix un tractament especial. Més enllà d’una Regidoria de Cultura programadora d’actes, (als teatres, per les Festes de Maig, amb la cavalcada de Reis o amb el carnestoltes), més enllà de la digna tasca que es ve realitzant des del Museu o des de les biblioteques, -que s’ha de cuidar i reforçar-, volem polítiques per incentivar la creació cultural, el pensament, el treball en xarxa i la difusió dels artistes i/o escriptors locals.
  10. I per Sant Jordi, naturalment, i sempre, volem una ciutat que llegeixi.