Acte #JoAcuso a Nou Barris

Actualitat

El dilluns 22 de juliol vam acollir un nou acte de la campanya #JoAcuso a la plaça Virrei Amat, una de les més concorregudes del districte de Nou Barris.

En Marcel Mauri (vicepresident d’Òmnium Cultural) Gabriela Serra (activista i ex-diputada al Parlament de Catalunya) i Laura Turull (familiar de pres polític) moderats per Núria Arnau, directora de Ràdio la Mina, van posar de manifest que el judici no ha fet més que destapar que la separació de poders a l’estat espanyol és una fal·làcia i que s’han jutjat unes persones per les seves idees, lo qual atempta greument contra la Declaració Internacional dels Drets Humans.

Al voltant d’uns 200 veïns i veïnes es van acostar a escoltar un debat clarament marcat pel desig d’apropar a la gent la idea que quan la llei és injusta, la desobediència civil és un dret.

En el debat es va fer menció especial de la importància de mantenir-nos forts i serens i a punt de cara a quan surti la sentència, que es preveu especialment dura.

Tant en Marcel, com la Gabriela i la Laura van tenir un record especialment emotiu no sols pels presos i preses polítiques i les persones a l’exili sinó també per la resta de persones empresonades arreu del nostre país.