Crònica de l’arribada de la Flama del Canigó al Fort Pienc!

Actualitat

La nit del 22 al 23 al cim del Canigó es fa l’acte de regeneració de foc i hi vam contribuir cremant un feix de llenya amb els nostres desitjos per aquest nou cicle:

 

Així comença, any rere any, la celebració d’aquesta festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

El dia següent, el 23 de juny, centenars de persones voluntàries i equips de foc van baixar de la muntanya i van anar distribuint la Flama arreu dels Països Catalans, seguint diverses rutes per tal d’encendre totes les fogueres per a la nit de Sant Joan.

Aquí a l’Eixample, ens recau a nosaltres amb l’ajuda d’altres entitats del barri de mantenir aquesta tradició. Aquest any, amb la col·laboració de l’Associació de Veïns i Veïnes de Fort Pienc i les nostres persones voluntàries vam anar a la plaça Sant Jaume a recollir la nostra benvolguda amiga després del seu llarg viatge des dels Pirineus:

 

Seguidament, carregats de forces i contagiats d’energia per la nostra responsabilitat ens en vam anar cap a casa, a fer l’entrega de la Flama als diables del barri, la Cabrònica del Nord!

 

Vam encendre la foguera i amb les orelles atentes de tot el veïnat de Fort Pienc vam llegir el missatge de la Flama d’aquest 2019, escrit per Carme Forcadell. Per a qui no hi éreu i no us el voleu perdre el podeu trobar aquí: https://www2.omnium.cat/ca/projectes/flama-canigo/missatge/