Cicle de l’exili

Actualitat

Òmnium Selva Interior s’ha adherit a la iniciativa del Cicle de l’Exili 1939-2019: vuitanta anys d’exili proposat per Òmnium Gironès. L’objectiu principal d’aquest cicle és poder fer memòria col·lectiva sobre els 80 anys d’exili. Perquè això sigui possible, des d’Òmnium Selva Interior s’estant organitzant una serie d’activitats culturals. Per exemple, clubs de lectura, excursions de la ruta de l’exili, taula de testimoniatge i altres activitats que s’estan acabant de perfilar.

A continuació s’informa de les activitats ja confirmades:

 

Activitats

Santa Coloma de Farners

Dilluns 16 de setembre s’obra al públic l’exposició fotogràfica sobre refugiats: FANG , a l’Arxiu de Santa Coloma de Farners a càrrec de Jordi Oliver. L’exposició es podrà visitar  fins el 10 de novembre.

Dimarts 17 de setembre comença la segona entrega de Club de Lectura sobre l’exili:

  1. TESTAMENT A PRAGA de Teresa Pàmies
  2. TRENES TALLADES de Roser Rosés

Divendres 4 d’Octubre col·loqui amb la Roser Rosés, l’autora del llibre Trenes Trallades,  a les 20h. a la Biblioteca.

Dissabte 19 d’octubre taula de Testimoniatge a l’Arxiu de Santa Coloma de Farners, a les 11.30h.

Diumenge 20 d’octubre obra de teatre El Metge de Lampedusa a l’Auditori de Santa Coloma de Farners (col·labora l’Ajuntament).

Dijous 24 d’octubre cinefòrum El Nostre Llarg Silenci , amb Remei Oliva (protagonista del documental).

Divendres 25 d’octubre s’inagura l’exposició FANG a càrrec del fotògraf Jordi Oliver.

Dissabte 30 de novembre excursió  Ruta de l’Exili a Elna i a Argelers.

 

Arbúcies

Durant el mes d’octubre, el Club de Lectura de la Biblioteca d’Arbúcies proposa la lectura del llibre “Demà tindrem sort”, una història de testimoniatge de Joan Pacheco i el seu exili, escrita per Núria Martí.

 Divendres 8 de novembre a les 19.30 h col·loqui i presentació del llibre “Demà tindrem sort” a càrrec de l’autora Núria Martí i el protagonista de la història, Joan Pacheco.

Hostalric

Divendres 27 de setembre a les 21.30h al Centre Cultural Serafí Pitarra d’Hostalric s’estrena l’obra de teatre Engrunes a càrrec de la companyia Rumb Teatre.

Durant el mes de novembre , el Club de Lectura de la Biblioteca d’Hostalric  proposa la lectura del llibre “Demà tindrem sort”, una història de testimoniatge de Joan Pacheco i el seu exili, escrita per Núria Martí.

Dijous 12 de desembre presentació del llibre “Demà tindrem sort” a càrrec de l’autora Núria Martí i el protagonista de la història, Joan Pacheco.