Repressió i drets civils

Actualitat

El diumenge 28 al migdia, en el marc del cap de setmana d’Un poble empresonat a Ciutat Vella, es va celebrar la taula rodona sobre “Repressió i drets civils”. La taula, moderada per Toni Badia, de la Junta de Ciutat Vella va comptar amb la participació de Sònia Olivella d’Irídia, Xavier Monge d’Alerta Solidària, Xavier Sànchez d’ACDC, Jordi Manyà de l’ANC, Jordi Redondo de la Junta Nacional d’Òmnium i Roger Español, represaliat. Els intervinents van comptar amb 10 minuts per a la seva intervenció inicial i després van fer un petit debat amb el públic.

Els intervinents van remarcar els efectes de la repressió sobre els directament afectats i sobre la societat en general, així com apuntar a les estratègies de defensa plantejades.

En acabar la taula rodona, quan la començar-se a trencar la nuvolada gris que ens havia acompanyat tot el cap de setmana, llegir la carta que en Jordi Cuixar, president d’Òmnium i empresonat des de fa més d’un any, ens havia escrit per a l’ocasió.

A continuació vam fer un vermut solidari, en el qual van participar la Txell Bonet, companya de Jordi Cuixart, i el seu fill que havien vingut expressament en tornar de la presó de Lladoners. D’aquesta manera es tancava amb la música d’Eixa Daga, aquest cap de setmana de reflexió i reivindicació.