Carregant Esdeveniments

Sortida amb autobús a la Manifestació per TV3 al País Valencià

Actes i activitats

16 d'abril, 0:00 h - 17 d'abril, 0:00 h de 2011

Una de les tradicions que es conserva a Girona i que té una gran representativitat aquests dies és la sortida dels Manaies. La confraria dels Manaies són els encarregats de sortir al davant de la processó cada divendres de Setmana Santa.

El proper dissabte 16 d’abril tindrà lloc a València la manifestació amb motiu de la Diada Nacional del País Valencià. La marxa, organitzada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), compta, entre d’altres, amb el suport de les organitzacions que conformen la Federació Llull, és a dir, Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural.

La manifestació sortirà a les sis de la tarda de la Plaça de la Reina de València i enguany estarà especialment dedicada a la supressió de Televisió de Catalunya al País Valencià per part de la Generalitat Valenciana comandada per Francisco Camps i el Partit Popular.

Acció Cultural del País Valencià donarà properament més informació sobre la marxa,que ,com cada any, recorda la desfeta d’Almansa  el 25 d’abril de l’any 1707 en el marc de la Guerra de Successió, que va comportar la pèrdua dels drets i llibertats dels territoris dels Països Catalans sota administració espanyola.

Pel que fa a la manfiestació d’enguany, cal destacar-ne l’obertura a càrrec del músic Carles Santos així com que hi cantarà Lluís Llach, davant de la situació excepcional que pateix la llibertat d’expressió i la llengua catalana. Serà la primera vegada que el cantautor torna a cantar després de la seva retirada fa 4 anys.

Des d’Òmnium Cultural organitzem autobusos des de diferents poblacions del país per tal de participar en la manifestació, amb arribada a València al migdia i tornada passada la mitjanit. Els desplaçaments no inclouen dinar.

A continuació, anirem actualitzant poblacions, horaris, preus i contactes per reservar plaça.

 

Barcelona

Sortida a les 9.00 h des de plaça Universitat.

Preu: socis 17 €  / no socis 22 €

Inscripcions al (93) 319 80 50 o bé al correu electrònic [email protected]

 

Girona

L’ autocar sortirà de La Copa a les 8.00 hores. Estem acabant de concretar preus. Més informació a [email protected]

 

Lleida

Estem acabar de concretar preus. Més informació a [email protected]

 

Reus

Sortida a les 9.00h des del passeig Sant Jordi, davant el Casal d’Avis

Preu: socis 15 €  / no socis 20€

Inscripcions  al 977 34 16 17 o  bé al correu electrònic [email protected]

 

Tarragona

Sortida a les 9.30 h des dela plaça Imperial

Preu: Socis 15 €  / no socis 20€

Inscripcions  al 977 34 16 17 o  bé al correu electrònic  [email protected]

 

Tortosa

Sortida a les 10.30 h des de plaça de Barcelona

Preu: socis 13 €  / no socis 18 €

Inscripcions  al 977 34 16 17 o  bé al correu electrònic [email protected]

 

Vic

Sortida a les 9.00 h del matí des de l’estació d’autobusos de Vic.

Preu: socis 18€ / no socis 23€

Més informació i inscripcions (fins al dia 12 d’abril, places limitades) al 93 889 31 19  o bé al correu electrònic [email protected]

 

 Manresa

La sortida serà a les vuit del matí del davant de l’institut Lluís de Peguera de Manresa i el preu és de 20 euros (15 per als socis). Per a informació i inscripcions, cal adreçar-se a la secretaria de la seu territorial o bé a [email protected], fins al dia 11 d’abril (places limitades).

Per a la vigília, el divendres 15 d’abril, Òmnium Bages convoca una concentració a la Plaça Major de Manresa, a les vuit del vespre, en suport de la manifestació de l’endemà.

Adreça/Ubicació
Catalunya